Børn sidder i en skilift.

Orsa Grönklitt

Midt i Dalarnas smukke vildmark ligger familieparadiset Orsa Grönklitt. Et komplet skianlæg med bakker, spor, restauranter, skiskole og andre sjove aktiviteter – og det hele ligger i gåafstand fra de hyggelige ferieboliger. Orsa Grönklitt er en snesikker destination og tilbyder afbestillingsforsikring, der også inkluderer snegaranti. 

På alpinski i Orsa Grönklitt

Orsa Grönklitt har 22 pister med forskellige sværhedsgrader, fra grøn til sort, så det bliver ikke svært at finde din favorit-skibakke.

Er du til hop og rail, så er snowparken lige noget for dig, og hvis du elsker fart, kan du tage en tur på konkurrencepisten, som bliver brugt til at afholde konkurrencer i speedski. På syd- og vestsiden finder du flest ”venlige” pister til børn, familier og nybegyndere. I nord og øst venter de større udfordringer som Berguven, Helan, Halvan og Biffen (offpist). Det er også her Blåbærskoven ligger, hvor blåbærret Bärra og hans syngende venner bor. Dem kan du møde på Blåbærskovens bølgende blå pister. Skianlægget har en dejlig 4-stolelift, som gør transporten til toppen hurtig og bekvem.

Orsa Grönklitt har en velanset skiskole, og her kan alle lære at stå på ski – selv de mere erfarne skiløbere kan få hjælp til at udvikle deres teknik. Børn fra 3 år kan deltage i gruppe- og privatundervisning, som selvfølgelig kombineres med leg og sjove stunder i sneen.

Se kortet over Orsa Grönklitts pister her.

Skiløbere på pisterne.

På langrend i vinterparadiset

Orsa Grönklitt er et af Sveriges absolut bedste steder at stå på langrendsski. Her finder du velpræparerede spor i varieret terræn; over moser, bakker og ind igennem skoven. Med hele 130 km spor i højeste kvalitet har Orsa Grönklitt længe været et officielt vasaløbscenter, der tiltrækker både landsholdseliten og motionister. Her er muligheden for at kombinere familiens alpine skiløb med benhård træning på langrendsløjperne. Orsa Grönklitt er det perfekte sted, hvis I både vil stå på alpin- og langrendsski på ferien. Hvis I vil træne jeres teknik på langrendsski, står de dygtige instruktører fra Längdcentrum til rådighed. Instruktørerne i Orsa Grönklitt er meget dygtige og underviser efter det svenske skiforbunds program, der hele tiden opdateres med de nyeste teknikker. Flere af instruktørerne er selv aktive skiløbere med erfaring fra både de svenske mesterskaber og Vasaløb.

Se kortet over alle spor her.

Aktiviteter i Orsa Grönklitt

Hvis du trænger til en pause fra pisterne, er der heldigvis masser af andre aktiviteter. Tag afsted på hundeslædetur i Grönklittskogen, sus afsted på snescootersafari, prøv kræfter med isfiskeri, tag på skøjtetur, tag med på kanetur til vaffelparadiset Fryksås eller hvorfor ikke tage udfordringen op i en kamp padel?

I blåbærret Bärras blåbærklub er der masser af eventyr for børnene. Bärra inviterer både til fødselsdagsfest, skattejagt og børnenes helt egen afterski med masser af sjov og diskofest.
Ulvehulen Varglyan er Grönklitts eget fritidshjem og et samlingspunkt for de yngste, som kan more sig med forskellige sjove aktiviteter.

Læs mere om aktiviteter for børn i Orsa Grönklitt her.

Familieaktiviteter på Orsa Grönklitt.

Hyggelig overnatning med imponerende udsigt

I Orsa Grönklitt er der omkring 3.500 senge fordelt i både hyggelige hytter, lejligheder og vandrehjem, det meste med ski-in/ski-out. Der er også en campingplads og pladser til mobilehomes, som holder åbent året rundt. Uanset hvor I vælger at bo, er der bakker, spor og aktiviteter lige i nærheden, og der er altid fantastisk udsigt over bjerge, dale og søer.

Læs mere og book din overnatning her.

Her finder du Orsa Grönklitt

Orsa Grönklitt er en af Sveriges sydlige skianlæg, det ligger tæt på byen Mora i Dalarna. Afstanden fra København er næsten 800 km. Hvis du rejser med færgen Frederikshavn-Göteborg er der 500 km kørsel fra Göteborg.